Chudnąc dalej proponuję pyszne udko pieczone, ale niestety bez
skórki:( To największy ból bo ją po prostu uwielbiam!!! No ale czego się nie robi
dla urody?:) Zwłaszcza widząc efekty swojej pracy. Tak więc skórka wpadła do
psiej miski, z czego nasza przylepa bardzo się ucieszyła, a nam została pyszna
noga:)
* 2 udka z kurczaka bez skóry,
* słodka papryka w
proszku,
* czosnek granulowany,
* estragon :),
* duża cebula,
*
sól, pieprz,
Moje udka wcześniej nieco obgotowałam bo potrzebny
był mi wywar na zupę, ale mogą też być surowe. Różnica będzie tylko w czasie
pieczenia. Przygotowujemy odpowiedniej wielkości kawałki folii aluminiowej,
takie żeby można było szczelnie zawinąć mięsko. Na każdy kawałek kładziemy po
połowie pokrojonej w krążki cebuli. Udka posypujemy obficie przyprawami i
układamy na cebuli. Zawijamy dokładnie i do pieca. Około 30 min w 180st lub
50-60min jeśli były surowe. Wyszły naprawdę pyszne, przeszły aromatem cebulki i
kolorem papryki:) Podałam ją z surówką z mieszanki różnych papryk doprawionych
nieco solą. I nie zapomniałam też o pysznej cebulce, która piekła się razem z
mięskiem:)
A to szczęśliwy pies, który zjadł moją skórkę:(
:)
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz