Robiąc zakupy natknęłam się na pysznie wyglądające nachosy. One aż uśmiechały się do mnie:) A w dodatku były serowe. No jak mogłam ich nie kupić? Wybór był strzałem w dziesiątkę bo były pyszne, ale nachosy mają to do siebie, że lepiej smakują z "czymś". A z czym mogły by smakować lepiej niż guacamole. Ostatnio w mojej kuchni królowało awokado, więc czemu nie brnąć w to dalej:)
* dojrzałe awokado,
* sok z połowy limonki,
* pół cebuli,
* świeża kolendra,
* łyżeczka startego parmezanu,
* sól, pieprz,
Awokado kroimy na pół "po pestce". Przekręcamy i wyjmujemy pestkę. Miąsz wyjmujemy łyżeczką. Skrapiamy sokiem z limonki. Moja była dość sucha i musiałam wspomóc się cytryną. Dodajemy drobniutko pokrojoną cebulę, kilka gałązek poszatkowanej kolendry, parmezan, sól i pieprz.Wszystko dobrze mieszamy i gotowe:) Nachosy mają towarzysza. Guacamole świetnie smakuje również na kanapkach z wędliną:)
SMACZNEGO!!!
Robię z bardzo podobnego przepisu i lubię właśnie takie, bez pomidora :)
OdpowiedzUsuńMnie się wydaje, że pomidor za bardzo dominuje smak awokado, ale jak ktoś lubi to czemu nie:) Dałam też cebulę zamiast czosnku bo jest łagodniejsza:)
OdpowiedzUsuń