
* 4-6 filetów z tilapii,
* papryka czerwona,
* 2-3 pomidory,
* por,
* cebula,
* 3-4 ząbki czosnku,
* mała marchew,
* mieszanka dowolnych kiełków,
* świeża bazylia,
* sos sojowy,
* sól, pieprz,
Rybę nacieramy solą i pieprzem. Warzywa kroimy dowolnie. W paski, kwadraty, trójkąty czy jak kto lubi:) Pomidory można sparzyć, obrać ze skóry i usunąć gniazda nasienne. Dzięki temu będzie mniej wody której i tak sporo "wyjdzie" z warzyw. Wszystkie pokrojone witaminki mieszamy w misce z przyprawami, sosem i posiekaną bazylią.

Naprzemiennie z rybą układamy je w naczyniu żaroodpornym i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 200st na jakieś 40-50 min. Ryba świetnie przejdzie smakiem i zapachem warzyw. Będzie mięciutka i kruchutka. Danie świetne dla osób które niezbyt lubią smak i zapach ryby. Warzywa go nieco usuwają.

SMACZNEGO!!!
W wyniku poszukiwania przepisu na przepyszny obiad, przypadkiem znalazłam się na tej stronie i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona :) Zrobiłam wyżej przedstawioną rybkę, która okazała się bardzo, bardzo Smaczna, a do tego szybciutko się ją robi i nie trzeba byc genialnym kucharzem, aby to cudeńko stworzyć:) polecam wszystkim :)
OdpowiedzUsuńRobiłam juz kiedys tez przepis, jest świetny dzisiaj zamierzam zrobić powtórkę. Pozdrawiam :)))
OdpowiedzUsuńA czy można sos sojowy zastąpić innym?
OdpowiedzUsuń