poniedziałek, 27 lutego 2012

Misz-masz z bobem

Mimo, że nie ma sezonu na bób postanowiłam zaspokoić swoją zachciankę:) Mrożony smakuje równie dobrze jak świeży. Po zmieszaniu wszystkich składników wyszedł pyszny zielony, wegetariański gulasz:) Bardzo zdrowy, bo zielone warzywa są źródłem witamin A, C i E oraz błonnika. Poza tym jedząc zielone warzywka będziemy dłużej piękni i młodzi.

darmowy hosting obrazków



* 0,5kg mrożonego bobu,
* 0,3kg mrożonego zielonego groszku,
* 0,5kg świeżego szpinaku,
* 3-4 ząbki czosnku,
* świeża lub suszona mięta,
* sól, pieprz,
* oliwa,
* chudy boczuś,

darmowy hosting obrazków



Bób i groszek sparzamy najlepiej na durszlaku. Z bobu ściągamy łupinki. Kroimy czosnek w kostkę, chwilę smażymy na patelni. Dodajemy grubo posiekany szpinak, następnie bób i groszek. Przyprawiamy do smaku solą pieprzem i miętą. Chwile razem smażymy. Podajemy z plasterkami grillowanego boczku:)


SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz